hits

FINE FOLK SPISER SENT

 

Det gjør også de som ikke helt har kontroll på hvor lang tid det tar å tine ei steik.

 

 

Tenkte jeg skulle starte med middagen sånn ved 12 tida i går, så tok en liten titt i kjøleskapet ved 11 tida - bare for psyke meg opp litt.

Men der lå det altså ei gjennomfrossen steik.................

Her i huset er det tross alt sjelden noe stress - det har dere vel skjønt, i forhold til eksamensforberedelsene mine?
Og ikke så galt at det ikke er godt for noe, jeg fikk ihvertfall god tid til å dekke bord.

Det gjøres på enkleste måte, hadde det vært jul så hadde jeg sikkert slengt på en duk - men en helt vanlig søndag så holder det med det mest nødvendige.

Tallerken, kniv og gaffel - glass og ikke minst mat.

Da er mitt spisestuebord fullt det, så jeg skjønner rett og slett ikke folk som får plass til lys og blomster og slikt, men det aner meg vel at dette bare er en velkomst og at "stæsjet" blir fjernet når maten skal på bordet?!En annen god ting med å langtidssteke frosne steiker er at du faktisk kan få gjort ting du har utsatt og utsatt.

 

I går passet det aldeles utmerket å sitte i sofaen og kjenne matlukta snirkle seg rundt i huset, mens jeg fikk pugget leksene til i dag.

Så nå har jeg stålkontroll igjen - og dere skal slippe høre mer tjatring om den saken (tror jeg).

Det har seg nemlig slik at når jeg bare har fått utsatt ting x-antall ganger, og kjenner kniven mot strupen, så forstår til og med jeg alvoret i situasjonen.

Så nå har jeg lagt en plan som er ufravikelig - og lett gjennomførbar.

Jeg skal jo på kurs i dag også, og hver vei sitter jeg en og en halvtime på toget - og denne tida har jeg nå satt av til eksamenspugging.

Da skulle jeg være godt forberedt på onsdag.

 

Middagen smakte forresten kjempegodt, lite skår i gleden var at faren min var i så dårlig form så han orket ikke å komme.

Men vi lagde selvfølgelig en raus porsjon og sendte med mora mi hjem - så da håper jeg at formen hans er bedre i dag.

Nå må jeg stikke til hovedstaden og kurs - me prekast :-)

17 kommentarer

atlelundhaug

02.11.2015 kl.09:18

Hva var det jeg sa hahaha slik blir det hos oss vær gang, det tar litt lengre tid :-)

traust

02.11.2015 kl.09:47

atlelundhaug: Det var DET du mente, ja.......... ;-) Håper sola skinner på Eidskogen i dag :-)

Naomi

02.11.2015 kl.09:51

Uff ja jeg måtte le, kjenner meg litt igjen eller? jeg har tenkt samme tanken som deg når det gjelder bord dekking. jeg har løst det på den måten at jeg setter maten på kjøkkenbenken så foryner vi oss der og setter oss til bords. Det er jo alt etter som også.... Ha en fin dag.

traust

02.11.2015 kl.09:52

Naomi: Man lærer så lenge man lever ;-) Det med maten på benken og litt mer pynt på bordet er jo en smart løsning. Mulig jeg gjør det neste gang - for det ble litt tamt det der. Kos deg :-)

natheless

02.11.2015 kl.09:59

Men så koselig det ble på ditt bord! Stemning og mennesker sammen er fint! Håper faren din er bedre da! Lykke til med kurs, lesing og eksamen! Hva skal du opp i da? :)

traust

02.11.2015 kl.10:04

natheless: Takk for det - jo faren min er nok bedre, han sendte melding å takket så mye for maten :-) Jeg går bare på ett jobb kurs i NSB - så det blir å pugge jernbanestasjoner og mye kundeservice selvfølgelig. Men jeg har en fordel, for jeg pugget dette for 20 år siden - så jeg merker at det ligger lagret ett sted bak i hjernen :-)

natheless

02.11.2015 kl.10:08

Oy da, det der hørtes spennende ut! Pugg på, du klarer det vet du! :)

traust

02.11.2015 kl.10:29

natheless: Ja, det går nok bra med litt innsats - jeg synes jo at det er kjempemorsomt, og ønsker meg veldig gjerne tilbake til NSB som arbeidsplass :-)

atlelundhaug

02.11.2015 kl.10:48

Den skinner på eidskogen og i Nord- Odal Trøftskogen der jeg er nå. Er det Hof litt lengre nord eller i Vestfold

traust

02.11.2015 kl.10:49

atlelundhaug: Nesten naboen - Hof i Solør :-)

atlelundhaug

02.11.2015 kl.10:52

Jeg skreik hallo nå :-D nesten så du kan høre det.

Det var koslig med litt lokal preg her.

traust

02.11.2015 kl.11:00

atlelundhaug: Hørte det ikke, men sikkert for at jeg stod i dusjen;-) Ja, det er artig med lokale bloggere - aller helst skulle alle vennene mine skrevet blogg, istedetfor å bruke facebook hvis jeg fikk det som jeg ville :-)

atlelundhaug

02.11.2015 kl.11:14

Enig med deg svært sjelden mine fb venner leser bloggen min, men det er klart noe stort letterært verk er det jo heller ikke da :-))

annebe

02.11.2015 kl.14:32

Hehe....sån kan det gå...men bra det ble godt da...så koselig ut ved spisebordet der iallefall :)) Håper det har vært fint på kurs og at faren din er bedre igjen :)) Fortsatt fin dag :))

traust

02.11.2015 kl.23:34

annebe: takk for det, faren min er på bedringen- sliter bare litt med magen. Riktig god natt til deg og dine :)

Eva

03.11.2015 kl.00:31

Mitt bord er nok en smule større enn ditt ;) Så derfor får jeg plass til ganske mye på det, heldigvis. Men jeg pleier også å pynte ganske enkelt, nettopp fordi jeg har lyst å ha maten på bordet, sånn at alle kan sitte og forsyne seg, uten at det skal bli kaos :) Og nå gleder jeg meg til julaften, for i år er det jeg som skal ha julen :) Og det elsker jeg <3

Du er tøff som skal ha eksamen....Tvi tvi :D <3

traust

03.11.2015 kl.11:57

Eva: Jeg liker også best å ha maten på bordet når det er middag - koldtbord og julefrokoster og slik plassere jeg på skjenken. Skjønner godt at du gleder deg til julen, alltid morsomt å stelle i stand til hyggelig lag. Skal prøve å få lest litt nå faktisk, klem :-)

Skriv en ny kommentar