hits

GÅR I BARNDOMMEN IGJEN

Forrige uke fortalte jeg dere hvordan jeg løste sukkersug på ukedagene - med å spise fløyelsgrøt med sukker og kanel på.

Dette er sånn typisk mat som jeg ikke har spist siden jeg var lita, og her om dagen kom jeg på enda ett alternativ fra 70 tallet.

 

Jeg hadde (eller rettere sagt, mora mi hadde) ett problem da jeg var lita - jeg drakk helmelk som en kalv til jeg var sånn ca 4-5 år, og plutselig en dag så snudde jeg helt om, og har ikke smakt det siden.

Så da var det selvfølgelig viktig for a mor at jentungen fikk i seg melk, og hun ble riktig kreativ på det feltet.

Jeg ble foret opp på fløyelsgrøt, risengrynsgrøt og makaronivelling.

Men det var vel ikke hver dag hun gadd å stå og koke grøt til meg da - for jeg fikk nemlig ganske ofte også servert;

Kefirmelk med kavring og sukker............. melk er melk ;-)

Så som mor så datter, nå koser jeg meg igjen med disse deilige rettene fra 70 tallet.

Ikke for å få i meg melk - neeeeida, det er jo ikke sunt lenger det heller, jeg spiser det fordi det er godt rett og slett.

Jeg har jo aldri hatt noen formening om at dette skal være en blogg med sunne tips og triks, her er det og skal det alltid være; traust og trivelig - og det ble jo folk av oss som vokste opp på slikt også;-)

 

10 kommentarer

atlelundhaug

02.11.2015 kl.18:10

Til og med i gamledager på 50 tallet fikk man det :-D

malin

02.11.2015 kl.20:39

Det har jeg aldri smakt altså :-) ser godt ut da :-)

traust

02.11.2015 kl.23:28

malin: det er kjempegodt, friskt liksom- syrlig og søtt sammen. Håper du har hatt en flott dag :-)

traust

02.11.2015 kl.23:33

atlelundhaug: ja, dette er nok en skikkelig gammel klassiker, jeg synes det er kjempefriskt og godt, alle skal jo spise youghurt nå for tida- også blir den gode gamle kefiren glemt. Nå er det natta her, god natt til deg og dine :)

maiken

03.11.2015 kl.00:17

Jeg er glad i melkemat jeg også, og magen min tåler det. Ikke så ofte jeg spiser grøt, men nå fikk jeg lyst på..med mye kanel og sukker på..og Kefirmelk du ,det er sunt!

Eva

03.11.2015 kl.00:55

Traust og trivelig er det jammen å lese hos deg :) Jeg sluttet også å drikke melk da jeg var liten, sånn ca. i 1. klasse. Det gikk mange år før jeg igjen smakte det. Og jeg husker også at moren min ble ganske kreativ til å lage melkeretter :)

Nå drikker jeg ikke melk. Bortsett fra hvis jeg har frokostblanding. Og så bruker jeg det jo i maten da. Men det er fordi melk er så slimdannende, at når jeg blir forkjølet, så er jeg fryktelig plaget. Det ble bedre når jeg sluttet å drikke melk igjen :)

natheless

03.11.2015 kl.10:32

Fløyelsgrøt spiste jeg som liten, og jammen koker jeg det i mellom nå også. Kavringgrøt falt aldri i smak hos meg, men idealflatbrød med sukker og melk spiste jeg ofte, for melk drakk ikke jeg mye av hverken som liten eller nå. Ha en fin dag.

traust

03.11.2015 kl.11:49

natheless: Stemmer det, ja - flatbrødsoll, hadde jeg helt glemt den var også en klassiker :-)

traust

03.11.2015 kl.11:55

Eva: Så bra at du synes det er traust og trivelig - da har jeg liksom nådd målet mitt, setter uendelig pris på denne kommentaren :-) Jeg kan også få i meg melk på kornblandinger - men med MYE sukker ;-)

traust

03.11.2015 kl.11:59

maiken: Ja, det er synd at alle skal spise youghurt til alt - kefir er perfekt, men litt spesiell i smaken kanskje?! Håper du kokte deg grøt og at du nøt den :-)

Skriv en ny kommentar