hits

NAV

Jeg må bli mer flink til å være takknemlig viser det seg..................

Og heretter skal jeg prise meg lykkelig for hver dag som går uten at jeg trenger å ha kontakt med NAV!

Dette må vel være den mest inkompetente bedriften i Norges land?!

Har gudskjelov og takk, ikke hatt noe å gjøre med denne etaten selv, men har jo lest skrekk historier i media som jeg vel inntil nylig nesten ikke har trodd på.

MEN - etter noen nærkontakter med etaten i det siste (på vegne av andre) - så tror jeg hvert ord!!!!!!

 

Jeg har aldri noensinne møtt så mye inkompetente mennesker - og det å få kontakt med noen der er som å spørre om audiens med kongen.....hvilket jeg noen ganger tror kan være enklere.

Det er ikke småtterier de "stakkarene" på det sentrale senteret trenger av opplysninger for å sette deg over til en ansatte ute i distriktet altså, de skal ha ditt fødsels og person nummer, de skal ha den det gjelder sitt fødsels og person nummer, de skal vite hva saken dreier seg om og de skal vite navnet på den du skal snakke med........ (hvilket jeg for min del mener kunne vært informasjon i massevis for å sette meg over?!) og når de får disse opplysningene så får du beskjed om at personen er utilgjengelig så de må sende en mail så vedkommende kan ringe deg tilbake.

Ene gangen ventet jeg i 14 dager på å bli oppringt tilbake...............................

Hvilket ikke skjedde - så når jeg da tar ny kontakt så blir saken avvist pga en eller annen sinnsyk tidsfrist, som da har passert mens man uvitende har vært tålmodig og ventet på at de skal kontakte deg.

En annen ting som forundrer meg stort er hvilken betydning disse menneskene som er ansatte i dette systemet mener at de innehar - de setter seg over politimyndigheten og straffer sine klienter - for ting som for lengst er oppe og avgjort med de rette instanser.

Jeg har alltid trodd at det norske rettssystem fungere på det viset at du får din straff der - og når straffen er unnagjort (det være seg bot eller fengsel) - så er det faktisk mulig for deg å gå videre med livet ditt og rette opp i de tingene som har utviklet seg feil.

Men neida - den gang ei.....................i NAV sine øyne så skal du straffes i lang tid etter at både ugjerningen er begått og bota er betalt (bare fordi de har makt til å gjøre det - og ihvertfall ikke fordi de er kompetente eller fordi det er deres jobb).

For NAV, av alle, mener at de har rett til innsyn i alle sine klienters privatliv tydeligvis (hvorvidt du sømmer deg vel på jobb - har null fraværsdager og får masse positive tilbakemeldinger fra arbeidsgiver) - betyr ingenting.

Neida - disse inkompetente idiotene har jo faktisk fått tildelt makt, og hvis du ikke legger deg flat der så reulterer dette i sanksjoner - som for eksempel gratis jobbing i utvidet arbeidspraksis periode, selv om arbeidsgiver skryter deg opp i skyene, arbeidsgiver lover deg fast jobb fra ett bestemt tidspunkt og arbeidsgiver sier at de er innstilt på en ordning som heter "Lønnstillegg".

MEN - neida, her i NAV står vi på krava skjønner du.

Her er det ikke aktuelt å se at vi faktisk har funnet en perfekt match:

En ungdom som gjør en fremragende jobb - en arbeidsgiver som er fornøyd og ønsker å ansette denne ( på ett lite tettsted - der det faktisk nesten er som å vinne i Lotto hvis du får deg fast jobb før du fyller 50).

Å - nei, som sagt, har vi fått makt så skal den brukes (artig med makt vet du for meg som går i mitt 46 år og akkurat selv har fått kavet til meg en fast jobb).

Hadde enda den ansatte vært en nyutdannet ungjente, rett fra skolebenken - så ville jeg ha forstått ting bedre.

På det stadiet i livet så er det ikke så lett å se enkeltpersoner, tenke selvstendig og finne den beste løsningen for de involverte parter...............men for guds skyld - du er 46 år, du må da kunne tenke selv og se hva som vil være mest hensiktsmessig i de forskjellige situasjonene du kommer i.

Du må da for i hel......på det tidspunktet være voksen nok til å ta selvstendige avgjørelser - og ikke kom her å skyld på "sjefen" din.......som ikke kjenner DIN klient!!

Her står det altså mellom å legge til rette for lønnstillegg og motivere og sikre ungdommen en fast jobb - og det å ta alt som er av motivasjon fra han, ved å utnytte han, og la han gå på 8 timers arbeidsdag for samme  månedlige utbetaling som hans jevnaldrende får for å  bare sitte hjemme og spille playstation.

Og det skal være sagt; det har den nevnte ungdommen nå funnet seg i i 8 måneder - så hallo....................

Her det vel på tide å belønne og motivere?

Og sist men ikke minst - jeg snakker ikke her om en kriminell eller narkoman, jeg snakker om en helt normal gutt som på helt naturlig vis klarte å "drite seg ut" som normale gutter (og jenter) fort gjør i ungdomstida.

I kveld når jeg legger meg under dyna, varmt og godt  - så skal jeg sende takknemlige tanker for at jeg ikke er ansatt i NAV og for at jeg personlig ikke trenger å ha noe med disse inkompetente idiotene å gjøre på egne vegne ( det er tross alt enklere å snakke andres sak en sin egen, når man møter slike mennesker MED makt UTEN hjerne til å disponere denne makta).

 

 

 

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar